Waarom iedereen een testament zou moeten hebben

Op een dag, wanneer je een brug met twee rijstroken nadert en het eiland verlaat waar je woont, kijk je omhoog en zie je een ambulance met knipperende lichten over de weg komen. Er is een pick-up truck en een kleine auto voor de ambulance. Als u de brug oprijdt, zit de ambulance vast.

Je hebt nauwelijks genoeg tijd en ruimte om van de weg af te komen en op de schouder te gaan om een ​​vrije rijstrook voor het mega-voertuig te openen. Je maakt je beweging met een achterwaartse blik op de auto achter je en zorgt ervoor dat de bestuurder je niet tegenkomt. De ambulance beweegt naar links en naar de baan die je hebt verlaten.

Het volgende dat je weet, de pick-up voor de ambulance schuift naar de open ruimte die je hebt gecreëerd. Die idioot probeert de trage auto voor hem voorbij te rijden. Omdat er geen andere plek is om te gaan, wordt de ambulance nu in een kneepje gedwongen tussen de vrachtwagen en de betonnen kant van de brug.

Het resultaat: de ambulance in al zijn glorie glijdt recht op u af.

Het laatste wat je vreest dat je ooit zult zien, is het enorme gele voertuig dat op topsnelheid naar jou en je kleine auto rijdt. Het enige dat u kunt doen, is het stuur vasthouden en schreeuwen: “Oh Jezus.” (Je had nog erger kunnen zeggen, dus geef jezelf wat lof voor een vertoning van decorum met wat je laatste woorden zou kunnen zijn geweest.)

Op de een of andere manier – en je zult nooit weten hoe – verdwijnt de ambulance uit je zicht. Er is geen geluid van brekend glas of knarsend metaal. Een snelle controle vertelt je dat je nog steeds ademt en uit één stuk bestaat.

Wanneer je eindelijk herstelt van de schrik van je leven; je beseft dat al die plannen waar je het over had gehad, nu voor moeten worden gezorgd. We weten nooit wanneer het moment van de dood zal komen. Laat uw familie, vrienden en geliefden zich niet afvragen over uw laatste wensen.

Heb je het schrijven van je testament en testament uitgesteld? Die ondenkbare plannen voor het levenseinde maken?

We weten allemaal dat we ooit zullen sterven, maar niemand gelooft echt dat het zal gebeuren voordat we de zogenaamde “Gouden Jaren” bereiken. Je gezondheid is tenslotte goed; je ouders leefden tot ver in de jaren 90. Dus wat is de drukte?

Je leidt een druk leven en hebt gewoon geen tijd om je onder te dompelen in een ander schijnbaar onnodig en tijdrovend proces. Als je nadenkt over alle taken die daarmee gepaard gaan, ben je overweldigd.

Dus u keert terug naar uw oorspronkelijke gedachte: u hoeft voorlopig niets te doen aan uw definitieve regelingen. Om Scarlett O’Hara te citeren: “Tenslotte is morgen een andere dag.” Voor nu moet je je concentreren op het heden, niet op het hiernamaals.

Fout. Neem nu de leiding.

  • Neem contact op met advocaten, accountant, makelaars – iedereen die toegang heeft tot de vaardigheden en expertise om u te begeleiden.
  • Bespreek uw begrafenisdiensten met uw geestelijken. Selecteer de muziek en de geschriften.
  • Maak een lijst van alle taken die u moet doen om de zaken op orde te houden.
  • Maak nog een lijst van wat anderen moeten doen nadat je weg bent.
  • Laat uw familie en uw naasten weten wat u hebt gepland en hoe zij toegang kunnen krijgen tot die informatie. Je zorgen zijn misschien voorbij, maar die van hen zijn net begonnen als ze achterblijven op zoek naar de sleutels van je koninkrijk.

Misschien wilt u deze privé-informatie niet met al uw familieleden delen. Selecteer degenen die u het dichtst bij staan ​​en die u vertrouwt om uw wensen te respecteren en volg uw aanwijzingen.

Uw familie en vrienden kunnen rouwen zonder zich af te vragen over uw laatste wensen en zoeken naar kritieke informatie. De afweging voor jou – hoewel je er niet zult zijn om het te ervaren – is dat je met meer plezier wordt herinnerd dan wanneer je ze in een verward web had achtergelaten. Dit is je laatste weergave van goede etiquette.